لیست اختراعات سليمان حسين پور برنلق مددخان
طبق بررسي¬هاي انجام شده از آنجا كه هيچ سيستم كنترلي دردنيا موجود نبود كه بتواند با استفاده از يك سيستم تصويربرداري رنگي برخط مشخصات مربوط به تغيير اندازه، شكل، رنگ، و بافت مواد غذايي را در حين خشك شدن اندازه¬گيري و كنترل نمايد و از آنجا كه مشخصات ظاهري مواد غذايي طبق يافته¬هاي محققين رابطه خطي با ويژگيهاي كيفي و دروني و محتواي غذايي آنها دارند، لذا مصمم شديم تا خشك-كني مجهز به سيستم بينايي ماشين طراحي و ساخته شود تا با استفاده از آن و يك سيستم كنترل كيفيت فازي بتوان كيفيت مواد غذايي را در طول فرايند خشك شدن بهبود بخشيده و علاوه بر آن زمان خشك شدن و مصرف انرژي را نيز كاهش داد. به همين منظور خشك¬كني متشكل از دو بخش شامل خشك كننده و سيستم تصويربرداري بر خط طراحي و ساخته شد. بخش خشك كننده شامل دمنده، رابط برزنتي، المنت¬هاي گرم¬كننده، لوله¬هاي مستقيم كننده، حسگرهاي دما و رطوبت نسبي هوا، نگهدارنده و سيني نمونه-ها، نيروسنج و پايه¬هاي نگهدارنده بخش خشك كننده مي¬باشد. بخش سيستم تصويربرداري نيز شامل دو دوربين تصويربرداري كه از دو نماي فوقاني و جانبي نمونه¬ها تصويربرداري مي¬كنند، سيستم نورپردازي، شيشه¬ها و چادر برزنتي مي¬باشد كه همگي آنها بر روي محفظه تصويربرداري نصب شده¬اند. دستگاه به گونه¬اي طراحي و ساخته شده است كه بخش خشك كننده از داخل بخش تصويربرداري عبور مي¬كند. تمامي تجهيزات الكترونيكي از قبيل پي ال سي (PLC)، ماژول¬ها، فيوزها، ترانسميتر نيروسنج، بوردهاي الكترونيكي مربوط به حسگرها، آداپتور، اس اس آر (SSR)، اينورتر، و كنترل كننده توان (TPR) در داخل يك تابلوي برق قرار دارند كه آن هم بر روي محفظه تصويربرداري نصب شده است. سيستم كنترل كيفيت فازي طراحي شده براي اين خشك¬كن در بازه هاي زماني تعيين شده براي آن از دو نماي فوقاني و جانبي نمونه¬هاي مواد در حال خشك شدن بصورت توده¬اي تصويربرداري نموده و پس از انجام عمليات فيلترينگ و آناليز تصاوير ويژگي¬هاي مربوط به تغيير اندازه، شكل، رنگ و بافت ظاهري مواد را اندازه¬گيري مي¬كند. سپس اين سيستم با استفاده از مقادير ويژگيهاي بدست آمده و با استفاده از يك سيستم كنترل فازي كه به روش الگوريتم ژنتيك بهينه سازي شده است و همچنين با استفاده از شبكه هاي عصبي مصنوعي به كنترل فرآيند خشك كردن مي¬پردازد. بطور كلي اهداف سيستم كنترل كيفيت فازي طراحي شده در اين خشك¬كن مواردي از قبيل افزايش سرعت خشك كردن و بالطبع كاهش زمان خشك شدن، بهبود كيفيت مواد غذايي خشك شده با ثابت نگهداشتن تقريبي كيفيت اوليه آنها، و كاهش مصرف انرژي مي¬باشد.
فرايند خشك كردن به طور وسيعي براي نگهداري ميوه ها و سبزي ها به كار مي رود. انجام صحيح عمليات خشك كردن به علت امكان بروز برخي تغييرات نامطلوب در ماده غذايي اهميت زيادي دارد. كم بودن كارايي انرژي و طولاني بودن زمان خشك كردن طي دوره سرعت نزولي از معايب مهم خشك كردن با جريان هواي گرم (روش جابه جايي) است. براي رفع اين مشكل و جلوگيري از كاهش كيفيت و دست يابي به يك فرآيند حرارتي موثر، از مايكروويو براي خشك كردن مواد غذايي استفاده شده است. از نقطه نظر اقتصادي، خشك كردن با مايكروويو نمي تواند با خشك كردن با هواي گرم رقابت كند، به همين خاطر استفاده از خشك كن مايكروويو براي خشك كردن محصولات كشاورزي توسعه نيافته است. مكانيزم خشك شدن در روش هواي گرم از سطح به داخل محصول و در روش خشك كردن با امواج مايكروويو از داخل به سطح است، كه با تركيب صحيح اين دو روش نتنها در صرف زمان و انرژي صرفه جويي خواهد شد بلكه محصول خشك شده كيفيت ظاهري بيشتري خواهد داشت. طبق بررسي هاي انجام شده از آنجا كه هيچ خشك كن تركيبي هواي داغ – مايكروويو با قابليت خشك كردن به روش لايه نازك و مجهز به سيستم تصويربرداري برخط، وجود نداشت، لذا مصمم شديم تا چنين دستگاهي طراحي و ساخته شود تا با بهره گرفته از آن بتوان علاوه بر بهبود بهره وري انرژي و كاهش چشم گير زمان فرايند، با استفاده از تصاوير گرفته شده، تغييرات اعمال شده بر محصولات در اثر تابش امواج مايكروويو و تركيبات مختلف آن با جريان هواي گرم را بررسي كنيم.
موارد یافت شده: 2